Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2012 02:52 - БОЛГ–АРСКИ ПРОИЗХОД!
Автор: antimason89 Категория: История   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0



... щем доказа необоримо, защо ние сме първите и най-старите жители в Европа и най-чистите потомци на ариите, дето се и до днес нахожда обитающ  българский род, и че тии последни преселения са били се пак от наши единородци българи, кои са били зели онова направление еще от Хиндистанското си преселение и от Бабилонските страни, дето се задържаха много време, и после в познати от повестности времена дохождали в Европа не изеднаж, но на няколко си пъти и смесили са се със своите еднородни братя; а не че били татарски пълчища (орди), както са искали

да ги представят странните историци, повлечени от византийските пристрастни и невежи описатели или же имеющи и своя си цел!

 

Георги Раковски

 

Българите са Арийски народ

 

Георги Раковски е първият български народоизследовател, който застъпва тезата за Индо-Арийския произход на българите.Според него, българският народ произхожда от три сродни индоевропейски народа, последователно установили се в нашите земи: пеласги, тракоилири и келтокимери.Раковски също така се досеща, че ние носим името на кимерийския цар БОЛГ, но също и на АРИИТЕ, затова сме БОЛГ-АРИИ. Тълкуванието на българското име като БОЛГ-АРИИ се подкрепя и от общото правило на образуване на индоевропейските племенни имена. Според традицията на индоевропейските народи, сложните племенни имена се състоят от две части: 1.Собствено име на племето; 2.Име на народността или основното племе, чиито клон е въпросното племе. Примери: иранските племена хипасии, парасии, атасии - от народа аси; тракийските племенамирмедони и македони - от едони;

 

Някои исторически сведения дават основание да приемем, че обединението на болги и арии е станало в Бактрия. На запад от Бактрия се намира свещената арийска земя Ариана Вайджо. Тя е възпята от Заратустра в свещените химни Гата, записани в Зент-Авеста. Днес се счита, че Ариана е древната държава на ариите, тъй-като арий е древното народностно име на персите и индоариите (бхарата), записано в Авестата и Ведите. Сред народите, участвували в похода на персийския цар Кир срещу Елада, Херодот споменава и народа арии. Тяхното въоръжение е било сходно с това на бактрите.(ХИ) АРИЙ е не само народностно име. Преди всичко то е нарицателно за благороден и възвишен човек, за АРИЕЦА като Раса на Духа. АР значи Човек, Мъж, Херой.

 

Образуването на Болг-Арийския народ изглежда не е протекло изведнъж. В древните източници българите са наречени БАЛХИ или БОЛХИ в Махабхарата, и БОЛГИ в келтските предания. От IV в. в европейската историческа литература нашите прадеди са известни като БОЛГАРИ (BULGARES(лат.). От друга страна обаче, името на древната българска държава е БАЛХАРА - то е производно на БАЛХ и АРА (АРИЯ).  С това име е наречен и народът БАЛХАРИС, заселил се в северна Месопотамия в началото на II хил. пр. Хр., в съседство с Митанийското царство.

 

Най-ранните сведения за българите се срещат в индийския епос Махабхарата и в ранните пурани, чието съставяне се отнася към VIII-VII в.пр. Хр. Там българите са наречени БАЛХИ, или БОЛХИКИ, а древната българска държава п БАЛХАРА. Столица на Балхара бил град БАЛХ, който и днес носи древното си име. Според Махабхарата балхите били прочути с ценните си “небесни” коне, заради които индийските владетели воювали с тях.

 

Така през III-II в.пр. Хр. започнали първите български преселения от Балхара към Европа. Докато една част от българите се преселвали в Европа през III-II в. пр.Хр., то основната част от се задържали в земите около Имеон (Памир). За това свидетелствува византийският историк Агатия: “ ...Хунският народ в старо време живееше до Азовското море към изток, на север от реката Танаис (Дон), и подобно на многото други варварски народи живееха в Азия по планината Имауа. Всички тези народи се наричаха общо скити и хуни, а според рода: кутригури, утригури, ултидзури..."Сред тези племена, отнесени към хуните, били и българските племена утригури и кутригури, за които разказва Прокопий Кесарийски. На свой ред  обаче и тези българи били принудени да поемат по пътя на преселението. Сведения за това среащаме в “Хроника на Михаил Сирийски”, от II в.: “. ..В това време потеглиха трима братя от Вътрешна Скития, водейки със себе си 30 хил. скити. Те изминаха един път от 65 дни от клисурите на планината Имеон. Пътуваха зимно време, за да намерят вода и стигнаха река Танаис... Когато достигнаха до границите ромейски, един от братята, наречен Булгариос, взе десет хиляди души и се отдели от братята си. Тези скити бяха наречени от ромеите българи".Причина за това преселение било нашествието на хуните, които нахлули в Средна Азия от североизток след разпадането на тяхната империя и последвалото китайско завоевание. Както уточнява Прокопий, хуните в старо време са се наричали кимерийци, също и масагети, следователно това са родствени с българите народи. В Европа с името хуни били наричани арийските конни народи, известни и под общото название скити. От тази общност сме и ние, българите: “...  Прокудени от Имеон, българите се заселили в земите между р.Дон и Кавказ. Там те основали нова държава, която впоследствие се разширила на  северозапад, към земите на север от Черно море, и станала известна  като Старата Велика България.

 

Важни извори:

 

1. Българи са участвали в Троянската война  и Ахил е Българин   

 

Средновековният византийски учен и писател Йоан Цеца пише: “И тогава всички пристигнаха в Авлида с кораби, и заедно с тях Ахил, синът на Пелей,и на Тетида, дъщерята на философа Хирон,водейки войска от хуни-българи-мирмидонци,на брой две хиляди и петстотин …”

 

Според неговите думи, античните пеони, населявали територията на днешните централна и северна Гърция, са били Българи: “А Пирехми водеше пеонците, сиреч българите,от река Аксиос, сиреч от Вардара … Хроми и Еном командваха всички мизи.”

 

И още:

 

“А пеонци са Българите. Не вярвай на глупците, да смяташ, че пеонците са различни от тях. Те [глупците] смятат, че Аксиос е различен от Вардара, и казват, че се пише с дифтонг…” Йоан Цеца. Откъси. В: ГИБИ т. Х, Изд-во на БАН, София, 1980, с. 104.105

 

2. Летописецът Йордан пише в своята “История на готите”:

”От земята на Българите се разпростря яроста на хуните върху народите”(ГЦ а, 110

 

3. Хронистът Йоан Никиус (VIIвек) свидетелства:

“ Кубрат, княз на хуните и племенник на Орхан,като юноша бил кръстен и възпитан в Константинопол в самите недра на християнството и израснал в императорския двор. той бил свързан с близка дружба с Ираклий (бъдещия император) и след неговата смърт, обсипан с неговата милост, оказвал признателна преданост към неговите деца и съпруга Мартина. Със силата на святото и животворящо кръщение, което бил получил, той побеждавал всички врагове и езичници.”

 

4. Раковски пише:

 “Старопланинските българи после смъртта Атилова съставиха тутакси едно велико и силно царство и Атиловите наследници не са друго освен българските царе Боян,Заберкан, Кубрат, Крум и прочие”

 

Казах !!!

 

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски

 

Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

 

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 133 годишен Руско–турски КЕНЕФ И ЩЕ Възстановим Българската държава

 

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antimason89
Категория: История
Прочетен: 329909
Постинги: 266
Коментари: 209
Гласове: 262
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930